vineri, 18 decembrie 2009

...despre unde se duc gandurile mele...

18.12.2009 ora 7,45 AM...suna alarma...neintersant, ma intorc pe partea cealalta si imi continui somnul. dupa 5 minute suna iar...o ignor...peste 10 minute iar incepe din ce in ce mai tare...deja imi pun perna in cap (niciodata nu am tentative de a-l inchide , nu de alta da ultima oara cand l-am atins, eram somnoroasa si nu mai stiu cum a zburat in celalat colt al camerei). nu vreau sa fiu nevoita iar sa stau sa-i caut bateria pe sub pat si sa-l resuscitez.
In pat e caldurica. Afara sigur e frig, asa ca ma culc la loc. Peste 5 minute vine mama sa ma trezeasca.Imi zice ca ar cam fi cazul sa ma trezesc..."mai stau un pic, doar un pic, hai te roooog" reusesc eu sa balbai intr-o stare de semisomn. Vazand ca n-are cu cine, pleaca si vine sa ma trezeasca iar peste 10 minute. Cam asa decurge o dimineata de vacanta cand trebuie sa ma trezesc devreme. Dupa ce ma intind ca pisica inca 3 minute, ma uit pe geam...wow, ninge...ninge cu fulgi mari, ca in povesti, e chiar frumos. Imi fac curaj sa ma ridic din pat, ma duc la baie spalat pe dinti, pe fata, machiat alea alea, viteza maxima, imbracat, parfumat, mancat juma de sandvis inainte daca mai e timp, iesit pe usa.
Brrr, cam frigut, zapada muuuulta. Mi-am luat geaca alba ca sa ma asortez cu zapada(in fine aproape alba, are vreo 2 urme de fond de ten la guler si la maneci da nu se pune). Pe drum, am inceput sa-mi amintesc de cand eram eu mica, ma trezeam si stateam cu nasucul lipit de geam si ma uitam cum ninge...si mereu vroiam afara la joaca in zapada...imi placea sa construiesc om de zapada, ii puneam oala in cap, sau caciula si fular, bineinteles morcovul in loc de nas si ii mai furam bunicii cativa nasturi ca sa-i fac ochi si sa para ca are hainuta. matura nu lipsea niciodata, daca disparea din casa, toata familia se uita pe geam sa vada daca e in posesia lu nenea de-afara, cu nasul morcoveata. Era tristete mare cand se topea. Tin minte ca imi placea sa merg la sanius in parcul Circului.Cand deja eram la scoala, construiam cazemate si ieseam la bulgareala sa ma bat cu baietii. Bineinteles ca veneam acasa uda toata.
E trist, in ultimii ani nu prea a mai nins asa. O data demuuuuuult, trebuia sa ma duc la gradinita si tin minte ca a nins asa de rau incat s-a anuntat la tv sa stam acasa ca nu se poate circula. Ce bucurie pe capu meu in ziua aia, am stat numai in curte toata ziua, cu nasu-n zapada. Mi-e dor de vremurile alea cand eram mica si ma bucuram de fiecare fulg de nea si era frig afara si aveam bujori in obrajori( si acum am, ma dau cu blush :) glumeam.
E adevarat, si iarna are minusurile ei, cand se topeste zapada e o mocirla, ma stropesc toata ca un purcelus, se circula infect, iarasi e trist ca sunt oameni fara adapost si oameni care n-au bani sa-si plateasca intretinerea. Si totusi mie imi place iarna, in special luna decembrie cand se simte in aer atmosfera de sarbatoare, colinde, cadouri, Mos Craciun, familie, brad. Sarbatorile de iarna au mai mult farmec daca ninge, nu zic ca nu mi-ar placea sa fac o data Craciunul pe o insula, sa ma bronzez pe plaja si sa impodobesc palmierul, dar toootusi, Craciunul e iarna si de-aia e iarna, ca sa fie zapada si sa ninga. Si sa fie frumos, foarte frumos, si sa fim cu totii mai calzi, mai buni si mai fericiti.
Sa mai uitam din problemele cotidiene si sa ne bucuram ca atunci cand eram copii de magia sarbatorilor de iarna.

PS: acum ies cu fetele la un ceai/cioco calda/vin fiert...poate si o bulgareala :)
Sper sa aveti si voi "a perfect winter day".

"Va pupa Jean" :)) mi scusi, pupat yo :)

Cu drag,
Laurys

4 comentarii:

  1. oh, da cam rar ne incanti cu scrierile tale

    RăspundețiȘtergere
  2. Versiuna extra-scurta a zilei mele "perfecte" de iarna:
    - trezit la 07:10 *(planuiam sa iau trenul cu destinatia "undeva prin tara")
    - uitat pe geam la 7:12 *(Hooopa, cam viscoleste)
    - dus rapid, cafea si stirile televizate *(aflam ca niste drumuri sunt inchise din cauza iernii, comentariu personal: hai mah, ca trenurile trebuie sa mearga, ce naiba!)
    - 08:20 ultima verificare a mersului trenurilor, aflarea cu stupoare ca trenul a fost anulat pe perioada 18-21 dec.
    - petrecut restul zilei sub titulatura "prizonier in bucuresti"

    RăspundețiȘtergere
  3. Loveeeeeeeeeeeeee
    Doamne ce dor mi s-a facut de tine.
    Am citit asta si parca mi te-am adus asa aminte perfect..si :X:X:X

    aa
    p.s. geniala faza cu fondu' de ten:))))

    loveloveloveandloveagain
    Allie

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, ai dreptate, intr-adevar e o problema cu circulatia si cu mersul trenurilor in Ro pe timp de iarna da asta se intampla nu neaparat din vina zapezii ci pt ca avem la conducere oameni incopetenti care intotdeauna sunt luati "prin surprindere" si nu poa' sa faca fata in situatii de urgenta. aceleasi blablauri in fiecare an.
    Allie - miss u much, de abia astept sa te intorci, poate facem rev impreuna, luv ya

    RăspundețiȘtergere